fbpx
Palvelut - Sanare hambakliinik
Meil on 25 aastat kogemusi ja moodne tehnoloogia!
Hambaravi, Implantaadid, Kaariese ravi, Juureravi, Hambaproteesid, Valgendamine, Juureravi järgselt
303
page-template-default,page,page-id-303,page-parent,_masterslider,_ms_version_3.9.5,,select-theme-ver-1.0,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

Palvelut

Tavallisin syy hampaitten menettämiseen on karies (hammasmätä eli hampaan reikiintyminen) ja parodontiitti (ientulehdus) joka tuhoa hampaitten kiinituskudokset. Molempia sairauksia aiheuttaa plakki ja siinä pesiävät mikrobit, joiden elintoiminnasta johtuva happo syövyttää hammaskudosta.

 

Niiden ongelmien ehkäisyyn auttaa kunnollinen suuhygienia ja säännöllinen ammattitaitonen hampaitten hoito.

 

Karieksen aiheuttama vaurioitunut hammaskudos poistetaan poramalla tai laserhoidolla ja hammas paikataan. Käytetään erilaisia paikkoja (hampaantäytteitä): komposiidid, tsemendid, jalometallit, keramiikka jotka valitaan potilaan toiveitten mukaan.

Ihmisillä ovat erilaiset hampaat – joillakin huonnomat, joillakin paremmat, mutta meitä kaikkia yhdistää se, että silloin-tällöin täytyy käydä hammaslääkärissä.

 

Kaiki on kunnossa, jos hammasta ei särje, hymy on viaton ja ruoan pureskelu vaivaton.

 

Mutta asiantuntija huomaa ongelmat jo alkuvaiheessa ja aloittaa sopivan hammashoidon – suosittelemme hampaiden ja ikenien tarkastusta hammaslääkärillä kaksi kertaa vuodessa tai hammaslääkärin suosituksen mukaan useamminkin.

 

Konsultatsioon

 

Yksi palveluksistamme – hammasongelmien tehokas ehkäisy – perustuu kokemuskiimme ja erinomaisiin diagnostiikkamahdollisuuksiin. Jos ihminen tiedä ennakkoon, mitä hänen suussaan voi alkaa tapahtua, hän pystyy paremmin suunnittelemaan hammashoitokustannuksia. Hyvien diagnostiikkamahdollisuuksien, erikois- ja demoohjelmien avulla selvitämme potilaille heidän hampaiston kuntoa.

 

Vaikka pesemme hampaita kaksi kertaa päivässä, aiheuttaa hampaiden tummumista ruuan ja juoman sisältämät väriaineet ja tupakointi – hampaiden väliin alkaa keraantua tummaa ainetta.

 

Siinä tapauksessa auttaa hampaiden puhdistus soodarakeiden, veden ja paineilman avulla –  “helmipuhdistus” (Air-Flow painepesu). ”Helmipuhdistus” on hoitomenetelmä, jonka aikana puhdistetaan hampaat plakista soodarakeiden, veden ja paineilman avulla.

 

Menetelmä on nopea ja kivuton ja sen aikana  puhdistetaan myös kiinteät hammasvälit. Menetelmän jälkeen ovat hampaanne puhtaat, valkoiset ja kiiltävät sekä tulos kestää noin vuoden.

 

 

Smile

 

”Helmipuhdistus” ei vahingoita hampaan pintaa, mutta perusteellinen puhdistus irroittaa hampailta suojakerroksen, joka palautuu entiselleen noin kahden tunnin kuluttua. Sen takia ei suositella valkaisun jälkeen kahden tunnin aikana ruokailla, juoda eikä tupakoida.

 

”Helmipuhdistus” ei poista vahvaa hammaskiveä, se täytyy poistaa ennen valkaisua. Jos haluatte erittäin kiiltävän hymyn voi ”helmipuhdistuksen” lopettaa laservalkaisulla.

Hammaskiven olemassaolo tulee monille yllätyksenä, koska ihminen ei näe etuhampaitten kielipuolista osaa. Erikoiskameralla otettu kuva antaa yleiskuvan tilanteesta ennen hammaskiven poistamista ja sen jälkeen.

 

Hammaskiven poistamista varten puhdistetaan hampaat ensiksi plakista soodapesulla, menetelmä pehmentää hammaskiven, jotta sitä olisi helpompi poistaa.

 

Soodapesun jälkeen poistetaan hammaskivi ultraääni scaleri´lla(ultraäänen taajuudella toimiva laite).

 

Koska menetelmä on aika epämukava tehdään se nukutuksessa. Pulmallisiin paikkoihin kerrostunut hammaskivi poistetaan tarvittaessa vielä mekaanisesti.

 

Lopuksi kiillotetaan hampaat erikoisgeelilla, jotta hampaitten pinta olisi sileä – näin vältytään uuden plakin syntymiseltä. Ienten jonkinlainen verenvuoto on normaali tilanne joka lakkautuu parin-kolmen päivan kuluttua.

 

Hammaskiven poistamisen jälkeen suositellaan välttää samana päivänä värillisten ruokien ja juomien (punajuuri, viini, kahvi ym) käyttämistä. Suositellaan myös luopumista tupakoinnista (vähintään kaksi tuntia hammaskiven poistamisen jälkeen). Samana iltana voisi ottaa käyttöön uuden hammasharjan, jotta välttää mikroobien joutumista suuhun. Menetelmää tehostaa myös suuveden käyttö.

Karies on hampaiden kovakudosten, kiilteen, hammasluun ja hammassementin pitkäaikaistauti. Bakteerit kiinnittyvät hampaan pintaan ja aiheuttavat mineraalien poistamisella reikien syntymisen. Prosessi on  peruuttamaton, t.s hammaskudos ei elvy itsestään.

 

Yhteenveto

 

Karies on maailman yleisin hammassairaus. Virossa on 60-65%-lla lapsista ja 83-100%-lla aikuisista karieksen aiheuttamia vahingoita.

 

Karieksen lajit:

 1. Pintakaries
 2. Kiillekaries
 3. Hampaan hermon tulehdus (pulpiitti)
 4. Hampaan juurenkärjen tulehdus (periodontiitti)

 

Hoito

 

Karieksen hoidon aikana poistetaan vahingoittunut hammaskudos ja vika paikataan tekomateriaaleilla.

Jos karies on siirtynyt hampaan hermon asti ja hermot sekä verisuonet ovat vahingoittuneita, leviä tulehdus hampaan juuren kärkeen. Juurihoidon taivoiteena on puhdistaa juurikanavat, hoitaa tulehduskohde ja sulkea ne mahdollisimman tiiviisti.

 

Juurikanavia puhdistetaan erikoisilla kanavaneuloilla, menetelmä vie aikaa ja on mutkikas. Usein on hampaassa monta kanavaa (1-4) ja pääsy takaahampaisiin on vaikea.

 

Kroonisen tulehduksen hoito on pitkäaikainen, koska luun elpyminen juurikärjen alueella on pitkä prosessi. Juurihoidon aikana voi esiintyä hammassärkyä tai hammas on arka, koska hoidon alkuvaiheessa voi tulehdus pahentua. Oireet väistyvät ajan mittaan. Juurihoidon onnistumista mitataan vasta vuoden kuluttua.

Proteetikka on hampaan tai sen osan vaihtaminen rakennelmaan, jonka valmistukseen osallistuu myös labaratorio. Proteetikkaan kuuluu irtoproteesien, siltaproteesien, hammaskruunujen ym labaratoriossa valmistettavien täytteiden tekeminen.

Proteesit jakaantuu irto- ja siltaproteeseihin (kruunut, laminaatit /posliinifasadi/). Konkreettisen rakennelman valmistelu on mutikas prosessi, mutta yhteistyössä löydämme varmasti oikean ratkaisun.

 
HAMPAAN KRUUNAMINEN

 
Kruunaminen on hampaan peittäminen pysyvälla materiaalilla, joka uusii hampaan muodon ja ulkonäön. Suosittelemme kruunamista jos hampaasta on vähän jäljellä tai se koostuu vaan paikasta (täytteestä). Laajat täytealueet esimerkiksi porahampaissa eivät kestä  suurta purentarasitusta ja kuluvat suhteellisen nopeasti.

 

Kruunamista suositellaan juurihoidon jälkeen, koska hoidettu hammas voi helposti murtua.

 

Hammaskruunu tukee säilyneitä hammaskudoksia ja vähentää murtumisen vaaraa. On mahdollista kruunata pelkästään hampaan juuri: juuren sisään asennetaan nastapilari.

 

Laatukas hammaskruunu pysyy suussa jo vuosikymmeniä.

Kruunujen ja siltojen valmistukseen käytämme metallokeraamisia ja täysikeraamisia ratkaisuja.
Hammaskruunut ja sillat
Metallokeraamiset proteesit koostuu metallirungosta (CrCo,Ti,Au) ja sitä peittävästä posliinikerroksesta.

 

Niiden etuna on:

 • Hyvä toiminnallisuus ja kestävyys
 • Esteettinen ulkonäky
 • Kohtuullinen hinta

Täysikeraamisten zirkoniumproteesien etuna on:

 • Erittäin esteettinen lopputulos (puuttuu tumma viiva ienrajalla)
 • Bioloogisesti paras materiaali (allergiavapaa)
 • Vahvuus ja kestävyys: zirkoniumoksiiti kestää hyvin suun takaosan kovan purentarasituksen
 • Ei synny rakoja (zirkoniumoksiitin rakenne ei muutu)
 • Erinomainen tarkkuus (valmistukseen käytetään erittäin täsmällistä skanneria (<20 µm) ja proteesit muotoillaan tietokoneella)

Hampaiden kruunamista suositellaan jos

 • Paikka käsittää yli 1/3 hampaasta
 • Hammaskruunusta on säilynyt pieni osa ja se täytyy uusia suuressa määrin
 • On käytetty juurihoitoa
 • On pakko nostaa purentakorkeutta
 • On pakko muuttaa hampaan väriä tai asentoa

 

SILTAPROTEESI

 

Silta(proteesi) on puuttuuvaa hammasta korvaava pysyvä rakenne, joka nojaa viereisiin hampaisiin. Silta asennetaan, jos puuttuvaa hammasta ympäröivät naapurihampaat ovat kovasti vaurioituneita ja tarvitaan kruunamista. Jos naapurihampaat ovat ehjijä, korvataan puuttuva hammas tai hampaat hammasimplantilla.
Laminaatit (posliinifasadi)
Laminaatti on laboratoriossa valmistettu ohut keraaminen laatta, joka liimataan (etu)hampaan ulkopintaan – noin taataan sopiva väri ja muoto.

Laminaatti asennetaan, jos

 • Täytyy muuttaa hampaiden väriä ja valkaisu ei ole antanut toivottua tulosta.
 • Täytyy jonkin verran korjata hampaiden muotoa ja sijaintia.

 

OSAPROTEESI (irtoproteesi)

 

Tämä on kokonaan muovista valmistettu proteesi, paitsi metalliset klemmarit. Asennetaan silloin, kun potilaalta puuttuu suurin osa hampaista. Käytetään myös väliaikaisena proteesina, jos muutama hammas puuttuu.

Vaikka tämä on hinnaltaan halpa vaihtoehto, emme suosittele sen pitkäaikaista käyttöä, koska tämäntyyppinen proteesi vaikuttaa huonosti hampaisiin ja ikeniin.

 

RUNKOPROTEESI ( irtoproteesi metallirungolla)

 

Runkoproteesin metallirunko lisää siihen vahvuutta ja helppokäyttöisyyttä (pienemmät mitat).

 

Runkoproteesilla korvataan puuttuvat hampaat ja ne asennetaan silloin, kun siltojen tai hammasimplanttien käyttöä ei suositella.
YHDISTETYT PROTEESIT
Tarkoitetaan erityyppisten proteesien yhdistämistä: esim osa hampaista uusitaan kruunuilla tai silloilla, osa irtoproteesilla. Yhdistetyt proteesit ovat helppokäyttöisiä. Asennetaan silloin, jos kaikkia hampaita ei voi uusia pysyvien proteesien avulla.
IMPLANTIT  JA  PROTEESIT IMPLANTEILLA
Hammasimplantti (keinojuuri) on pieni titaaniruuvi, joka istutetaan leukaluuhun ja johon kiinnitetään laboratoriossa valmistettu hammaskruunu.

 

Riippuen implantin asennuskohdasta (ylä- tai alaleuka) täytyy sen luutua 3-6 kuukautta, vasta sen jälkeen saa asentaa tukipilarin ja hammaskruunun. Tietyissä tapauksissa voi asentaa väliaikaisen kruunun tai proteesin.

 

Lopputulos muistuttaa luonnolista hammasta. Samaan tapaan valmistetaan implanteihin nojaavat siltaproteesit.

 

Implantin tärkeämpänä etuna on mahdollisuus säästää sivuhampaita: yhden puuttuuvan hampaan korvaamiseksi siltaproteesilla täytyy hioa kaksi sivuhammasta – implantin asennuksella korvaataan vain puuttuuva hammas.

 

Implantin avulla on mahdollista myös vahvistaa irtoproteeseja – noin taataan vahva kiinnitys ja vältetään klemmarien käyttöä.

 

Implantti asennetaan heti hampaan poistamisen jälkeen tai hiukan myöhemmin (riippuen leukaluun tilanteesta). Jos aika pidentyy, tarvitaan luun kasvattamista.

 

Implantin asennus on turvallinen menetelmä, mutta sen hintataso on aika korkea.

Hampaat, joita ei ole mahdollista hoitaa, täytyy poistaa, koska krooninen tulehdusalue on vaarallista terveydelle.

 

Helpommat tapaukset hoidetaan klinikalla, vaikeammat tapaukset (hammas on erittaäin huonossa kunnossa, sijaitsee kokonaan leukaluussa) hoitavat kasvo- ja leukaluukirurgit.

 

Jos kerrallaan poistetaan monta hammasta tai jos potilaalla on kova pelko, käytetään nukutusta (pintapuututus tai syvänukutus).

Hammasimplantti (keinojuuri) on pieni titaaniruuvi, joka istutetaan leukaluuhun ja johon kiinnitetään laboratoriossa valmistettu hammaskruunu. Riippuen implantin asennuskohdasta (ylä- tai alaleuka) täytyy sen luutua 3-6 kuukautta, vasta sen jälkeen saa asentaa tukipilarin ja hammaskruunun. Tietyissä tapauksissa voi asentaa väliaikaisen kruunun tai proteesin.

 

Lopputulos muistuttaa luonnolista hammasta. Samaan tapaan valmistetaan implanteihin nojaavat siltaproteesit.

 

Implantin tärkeämpänä etuna on mahdollisuus säästää sivuhampaita: yhden puuttuuvan hampaan korvaamiseksi siltaproteesilla täytyy hioa kaksi sivuhammasta – implantin asennuksella korvaataan vain puuttuuva hammas.

 

Implantin avulla on mahdollista myös vahvistaa irtoproteeseja – noin taataan vahva kiinnitys ja vältetään klemmarien käyttöä.

 

Implantti asennetaan heti hampaan poistamisen jälkeen tai hiukan myöhemmin (riippuen leukaluun tilanteesta). Jos aika pidentyy, tarvitaan luun kasvattamista.

 

Implantin asennus on turvallinen menetelmä, mutta sen hintataso on aika korkea.

Laserhoidolla suoritetaan pienempiä kirurgisia menetelmiä kuten ikenien ylijäämän poistaminen, ienten muodon korjaus, ientulehduksen hoito.

Laserhoidon aikana ikenien kudos höyrystyy, verisuonet sulkeutuvat, leikkaus on puhdas, steriili ja veretön. Lasersäteen stimuloiva vaikutus nopeuttaa pienen haavan parantumista.

 

Hampaiden valkaisu

 

Hampaiden valkaisu laserin avulla on tehokas, nopeaja vaaraton menetelmä, joka takaa valkoisen hymyn. Laservalkaisun aikana aktivoidaan lasersäteiden avulla kromofooreja sisältävä erikoinen valkaisugeeli. Ennen valkaisugeelin käyttöä peitetään ikenet erityisellä suojageelillä, jotta valkaisugeeli ei valuisi hampaan pinnalta ikeneen.

Valkaisugeeli on yhteydessä hampaisiin noin 30 minuuttia, joka on riittävä aika vaikutuksen saavuttamiseen. Yhden hampaan valkaisu kestää noin 5 minuuttia.

Menetelmä on hampaille vaaraton: hampaan hermoa ei ärsytetä termisesti ja potilas tuntee olonsa mukavaksi.

 

Juurihoito

 

Juurihoidon tavoitteena on juurikanavan puhdistaminen baktereista, jotka aiheuttavat tulehdusta juuren kärkeä ympäröivässä kudoksessa. Klassinen menetelmä on juurikanavan mekaaninen ja kemiallinen puhdistaminen käyttäen erikoisia viiloja sekä erikoisaineita.

Juurikanavan seinät eivät ole sileät, ne koostuu ohueista dentiiniputkista, jotka tarjoavat baktereille erinomaista elinpaikkaa. Siitä syystä on kemiallisten aineiden vaikutus erityisesti sivukanaviin vaatimaton. Lasersäde tunkeutuu hammaskudoksen läpi ja ylettyy näin kaikkiin hammasjuuren osiin – näin taataan ennen juurikanavan sulkeamista bakteriton ympäristö.

 

Juurikärjen tulehdusten hoito

 

Juurihoidon jälkeen jää usein juurikärjen alueeseen kroonisen tulehduksen pesäke, joka väistyy hitaasti (1 vuosi tai pitempi aika). Lasersäteen stimuloiva vaikutus nopeuttaa tulehduksen väistymistä.

Ikenien ylijäämän poistaminen

 

Jos hampaassa on karieksen aiheuttama reikä tai hammas murtuu limakalvon alapuolelta, kasvaa tyhjän paikan päälle ien. Sen takia ei ole mahdollista käyttää kunnon hammastäydettä tai nastapilaria. Ikenien ylijäämän poistaminen leikkausveitsellä ei ole kovin tarkka,  ien vuotaa verta ja parantuu hitaasti.

Laserhoidon aikana ylimääräinen kudos höyrystyy, verisuonet sulkeutuvat ja kudoksen biostimulointi nopeuttaa parantumista. Samana aikana toteutetaan sekä leikkaus että hampaan korjaaminen.

 

Ikenien esteettinen korjaus

 

Yläleuan etuhampaiden alueella esiitnyy usein seuraavia ongelmia: ienrajat ovat eri korkeudella ja siitä syystä on hampaiden yläosa „aaltoileva“ (epätasainen). Ongelman voi poistaa 1-2 hampaan alueella ikenien korjauksella noin 1-2 mm verran.

Laserin käyttö mahdollistaa puhtaan  ja verettömän leikkauspinnan, joka parantuu nopeasti. Sen jälkeen voi lyhyessä ajassa valmistaa kauniit hammaskruunut.

 

Herpeksen hoito

 

Tämä on 90%-lle ihmisistä tuttu tunne: huulelta aamulla löydetty kolotus muuttuu illaksi kipeään rakkulaan, joka pilaa viikoiksi sekä mielialan että hyvinvoinnin. Kysymyksessä on herpesviruksen aiheuttama ongelma. Virus sijatsee monien ihmisten elimistössä ja aktivoidu vastustuskyvyn heikentyessä (syynä vilustuminen, infektio, stressi).

 

LED-lasersäteen aallonpituus tuhoa viruksen ja 1-2 hoitokerran aikana ongelma poistetaan.

 

Haavautuma hoito

 

Herpesvirus aiheutta usein suussa kipeitä haavautumia, jotka eivät ole suorastaan vaarallisia, mutta kiusallisia. Tälläisten haavautumien hoitoon sopii hyvin laserhoito, joka tuhoa virukset.

 

Lasersäteily vaikuttaa kolmella tasolla: virusten suora tuhoaminen, kudosten  biostimulointi, joka nostaa niiden luonollista „taistelukykyä“ ja kivun vähentäminen – jo ensimmäisellä hoitokerralla saavutetaan hyviä tuloksia.

Suuontelon kasvainten fluorestsents-diagnostiikka

 

Kasvaimia voi esiintyä myös suuontelossa, niitä on hyvän- sekä pahanlaatuisia (syöpä). Usein arvellaan, että suuontelon kasvaimia (myös syöpää) esiintyy tupakoivien ja alkoholia käyttävien miesten keskuudessa, mutta Yhdysvaltojen  Syöpäliiton tilastojen mukaan sairastuu syöpään 33% naisia, joista 25% eivät tupakoi eikä käytää alkoholia. Virolaisen tilaston mukaan määritettiin pahanlaatuisten kasvaimien ensitapauksia huulella, suuontelossa ja nielussa seuraavasti: v 2007 133 kertaa, v 2008 176 kertaa, v 2011 86 kertaa.

 

Jos syöpä havaitaan myöhäisessä vaiheessa, on mahdollisuus selviytyä hengissä 28%. Jos se havaitaan aikaisin, on mahdollisuus selviytyä hengissä 82%. Valitettavasti havaitaan syöpä 3. tai 4.vaiheessa, jolloin hoidon tulokset ovat vähaisiä. Myöhäisen havainnon syynä on protsessin kehitys limaskalvon alla ja valitusten puute.

 

Fluorestsents-diagnostiikka perustuu hohdevoimakkuuden eroaviin ominaisuuksiin: terve ja vaurioitunut kudos ovat erivärisiä.

 

Menetelmä on nopea, yksinkertainen, informatiivinen ja kivuton. Suuonteloa ?valotetaan (valgustatakse) voimakkaalla filtreeratulla valolla, joka tuo esiin kudosten mahdolliset muutokset. Tarpeen vaatiessa saa tilannetta valokuvata ja potilaalta otetaan koepala, jonka avulla täsmennetään diagnoosia.

 

Koska metelemän aikana ei suoriteta leikkausta, suositellaan aika ajoin suuontelon kunnon ehkäisevää tarkistusta.